eennaamvoorerfgoed.be

Tips uit België

Een unieke woonkamer met open keuken creëren

Steenstrips zijn nu heel bekend in worden in alle bouwmarkten verkocht maar dit is niet altijd het geval geweest. Het begon allemaal met tv programma over interieur ontwerp. Hier kregen de deelnemers de uitdaging om een unieke woonkamer met open keuken te creëren. De ontwerpen waren allemaal mooi maar eentje viel echt op. Deze was natuurlijk het ontwerp met de steenstrips.

tv serie huis ontwerpDe ontwerpers hadden gebruik gemaakt om twee ruimten te creëren dat in elkaar overliepen zonder ze fysiek te scheiden. Door slim gebruik van steenstrips was wel af te leiden dat het twee aparte kamers waren voordat je de keuken zag. Al vanaf waar de woonkamer overliep naar de eetkamer kon je duidelijk de overloop zien. Nu stonden er nog geen meubels in zoals tafels en stoelen. Het waren gewoon lege ruimtes. De woonkamer en eetkamer inrichten zou pas in de tweede gedeelte komen.

Het zal dan ook niet als verassing komen dat deze ontwerpers uiteindelijk met hun steenstrips de wedstrijd wonnen. Sindsdien is het gebruik van steenstrips heel normaal geworden en in Nederland worden steenstrips nu in iedere bouwmarkt verkocht. Steenstrips kunnen nu al deze jaren later nog steeds gebruikt worden om unieke ruimtes te creëren zoals een woonkamer of keuken of een combinatie van beide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>