eennaamvoorerfgoed.be

Tips uit België

Koeriersbedrijf

Wat is een koeriersbedrijf?

KoeriersdienstenEen koeriersbedrijf is een bedrijf dat in opdracht zendingen ophaalt en levert onder bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden zijn deels vastgelegd door de wetgever en deels afgesproken tussen de opdrachtgever en de koeriersbedrijf. Het is goed om de aanvullende afspraken goed vast te leggen, dit kan achteraf een hoop gedoe schelen, mocht er wat misgaan.

Wat is bij wet geregeld?

De wetgever heeft geregeld dat een koeriersbedrijf over bepaalde documenten moet beschikken en een bepaalde bedrag per auto moet garanderen door middel van een bankverklaring. Chauffeurs die bij een koeriersbedrijf rijden moeten ook voldoen aan wettelijke vereisen.

Het is wel goed om na te gaan of het bedrijf waar je zaken mee wil gaan doen aan al deze eisen voldoet en ook nog lid is van een branche organisatie.

Wat moet je zelf regelen?

Als je een zending hebt die boven de standaard bij wet geregelde garantie valt moet je daar aanvullende afspraken maken met de koeriersbedrijf. Het is ook mogelijk om consequenties te verbinden aan het te laat leveren van de zending, de afspraken hierover moeten wel goed op papier staan.

Ben je opzoek naar een koeriersbedrijf of wil je meer weten? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>