eennaamvoorerfgoed.be

Tips uit België

Over het opkomende fenomeen e-smoking

e-sigaretEr verschijnen soms nog negatieve berichten in de media over het e-roken en misschien stemt jou dat sceptisch, maar deze e-sigaretten worden vaak op een oneerlijke manier getest. Het gaat vaak om één sigaret die wordt getest en vaak zijn het ook nog eens ‘gekleurde’ onderzoeken, omdat de tabakslobby achter deze onderzoeken zit. Zij hebben er natuurlijk baat bij dat de e-sigaret negatief in het nieuws komt, want dat zou mensen er van kunnen weerhouden om deze e-sigaret te kopen. De tabaksindustrie is natuurlijk ook bang voor de populariteit van de e-sigaret. Overigens zijn niet alle onderzoeken gekleurd. Er zullen vast onderzoeken zijn die aantonen dat een enkele e-sigaret niet gezond is.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van deze sigaretten gaat de laatste jaren dusdanig voorspoedig dat ze steeds minder schadelijk worden. Als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld een gewone tabakssigaret, dan kun je natuurlijk wel stellen dat ze aanzienlijk gezonder zijn. Daarom wordt ook aanbevolen om, als je wilt gaan roken, met de e-sigaret te beginnen en niet met de tabaksvariant. Uiteraard is roken slecht en kun je beter helemaal niet roken, maar als bijvoorbeeld jongeren willen gaan roken, dan kunnen ze het beste voor de e-sigaret kiezen, omdat deze variant veel minder schadelijke stoffen bevat. Ben je geïnteresseerd geraakt? Een e-sigaret aanbieding kan er voor zorgen dat je voor weinig een e-sigaret kunt kopen.

Nicotine

Je hebt bij deze sigaret geen stoffen zoals teer of koolmonoxide. Dit zijn juist de gevaarlijkste stoffen in een normale sigaret. Bovendien is het later makkelijker om te stoppen met een elektrische variant dan met de tabaksvariant. Je hebt namelijk de mogelijkheid om af te bouwen. Er zijn e-sigaretten verkrijgbaar in verschillende doseringen nicotine. Deze doseringen maken het mogelijk om iedere keer iets minder nicotine in te nemen, zodat je steeds minder nicotine nodig hebt en daar is het natuurlijk ook om te doen. Daarom raden we je ook aan om te kiezen voor deze manier van roken, zodat je hier sneller van af kunt komen als je uiteindelijk wilt stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>