eennaamvoorerfgoed.be

Tips uit Belgi├ź

De grootste bruidstaart ter wereld

De grootste bruidstaart in de wereld werd in Duitsland gemaakt. De bruidstaart bestaat uit maar liefst 6 lagen en het heeft een doorsnede van 10 meter!

grootste bruitstaartDe gigantische bruidstaart werd als een verrassing besteld door de bruidegom voor de bruid. De taart moest met een vrachtwagen vervoerd worden en de 6 lagen werden ter plaatsen in elkaar gezet. Er was 5600 eieren, 120 liter melk en 700 liter slagroom nodig om de bruidstaart te maken. De bruidstaart was goed voor zo een 17.000 porties. Het is maar hopen dat de aanwezige gasten echt trek hadden in taart.

Het is een grote traditie op de bovenlaag van de bruidstaart in te vriezen en deze een jaar later op de trouwdag te eten. Het is maar de vraag of het gaat lukken met zo een gigantische bruidstaart en waar kunnen ze het bewaren? De bruidstaart staat nu ook officieel in de Guinees boek, waar records worden bijgehouden.

De bakker uit Duitsland maakt ook gewone bruidstaart voor mensen die daarin geïnteresseerd zijn en hij is ook bereid om zijn record te verbeteren. In Nederland moeten we helaas genoegen nemen met kleinere bruidstaarten of je moet er een uit Duitsland laten overkomen. Als je het geld hebt voor zo een taart dan heb je vast ook wel het geld voor het vervoeren ervan. Wil je ook een grote bruidstaart? Kijk dan eens op een van de onderstaande websites:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>